Το χωριό μας

Ένα όμορφο και γραφικό χωριό 220 km περίπου από την Αθήνα. Τοποθετείται στην περιοχή της επαρχίας Γορτυνίας, στο δυτικό μέρος της Αρκαδίας, πλησίον του ποταμού Αλφειού και ανήκει στο Δήμο Γορτυνίας.

Αποτελείται από τους οικισμούς Άνω και Κάτω Ριζοσπηλιά (με υψόμετρα 420 μ. και 300 μ. αντίστοιχα), που απέχουν μεταξύ τους 1500 περίπου μέτρα. Η οδική πρόσβαση στο χωριό γίνεται είτε από την Καρύταινα είτε από την Δημητσάνα, μέσω Παναγιάς.

Το χωριό ονομαζόταν παλαιότερα Στρούζα, προφανώς σλάβικο τοπωνύμιο, ενώ τη σημερινή του ονομασία την έλαβε το 1924.

Σάββατο 10 Ιανουαρίου 2015

Αγαπητοί Ριζοσπηλιώτες την 1 Φεβρουάριου ημέρα Κυριακή και ώρα 11.30 π.μ, στο ξενοδοχείο OSCAR, που βρίσκετε σε βολική θέση στο κέντρο της Αθήνας, στο σταθμό Λαρίσης, ένα στενό πάνω από το Μετρό στην Οδό Νεοφύτου Μεταξά 21 θα κόψουμε την Πρωτοχρονιάτικη πίτα μας αφού ανταλλάξουμε ευχές για τη νέα χρονιά, στη συνέχεια την Ετήσια Γενική Συνέλευση και Αρχαιρεσίες για το Νέο Διοικητικό Συμβούλιο του Συλλόγου μας
Φέτος για να πάμε κόντρα στην κρίση που περνά η Ελλάδα μας, το δώρο σε αυτόν -ή που θα τύχει το φλουρί της πίτας εκτός από τα παραδοσιακά γλυκά και ποτά θα έχουμε και μια Λύρα χρυσή. Τον πατριώτη που την προσφέρει θα τον μάθουμε εκεί πίνοντας το καφεδάκι μας.
Θα χαρούμε πολύ να σας έχουμε όλους εκεί.
Το Δ.Σ του Συλλόγου μας εύχεται καλή επιτυχία σε όλους όσους θα είναι υποψήφιοι σε αυτές της εκλογές για το καλό πρώτα της Αρκαδίας μας αλλά και της Ελλάδας μας !!!

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου