Το χωριό μας

Ένα όμορφο και γραφικό χωριό 220 km περίπου από την Αθήνα. Τοποθετείται στην περιοχή της επαρχίας Γορτυνίας, στο δυτικό μέρος της Αρκαδίας, πλησίον του ποταμού Αλφειού και ανήκει στο Δήμο Γορτυνίας.

Αποτελείται από τους οικισμούς Άνω και Κάτω Ριζοσπηλιά (με υψόμετρα 420 μ. και 300 μ. αντίστοιχα), που απέχουν μεταξύ τους 1500 περίπου μέτρα. Η οδική πρόσβαση στο χωριό γίνεται είτε από την Καρύταινα είτε από την Δημητσάνα, μέσω Παναγιάς.

Το χωριό ονομαζόταν παλαιότερα Στρούζα, προφανώς σλάβικο τοπωνύμιο, ενώ τη σημερινή του ονομασία την έλαβε το 1924.

Τετάρτη 19 Μαρτίου 2014

ΕΥΧΑΡΙΣΤΗΡΙΑ ΕΠΙΣΤΟΛΗ


ΕΥΧΑΡΙΣΤΗΡΙΑ ΕΠΙΣΤΟΛΗ

         Με την παρούσα επιστολή που δημοσιεύεται σήμερα, θα ήθελα να ευχαριστήσω θερμά τον δήμαρχο Γορτυνίας κ.Γιαννόπουλο Ιωάννη. O ίδιος επέλυσε τάχιστα ένα φλέγον ζήτημα 20 ολόκληρων ετών που οι προηγούμενες δημοτικές αρχές αγνοούσαν δυστυχώς επιδεικτικά, παρά τις επανειλημμένες εκκλήσεις των χωρικών. Μιλάω βέβαια για την τσιμεντόστρωση πολλών επικίνδυνων σημείων της τοποθεσίας Πέτα (Ριζοσπηλιά), μετά την επιτυχή διάθεση κονδυλίου ύψους 5.000 ευρώ. Επιπλέον, σύντομα αναμένεται ολοκλήρωση του προαναφερθέντος μεγάλου έργου, που θα δώσει ξανά πνοή στα ελαιοπερίβολα που διαθέτουν οι κάτοικοι Μπαρδατσίου, Βλόγγου και Ριζοσπηλιάς εκεί. Μέχρι τώρα ήταν σχεδόν αδύνατη η πρόσβαση με μεταφορικό μέσο σε αυτά τα χωράφια καθώς ο δρόμος ήταν σε χείριστη κατάσταση. Μέσα λοιπόν στη δίνη αυτής της τεράστιας οικονομικής κρίσης που ζούμε, οι ιδιοκτήτες δεν μπορούσαν να μαζέψουν τον καρπό, να εξασφαλίσουν φαγητό για τις οικογένειές τους μα ακόμα και να καταπολεμήσουν κάποιοι από αυτούς την ανεργία. Επρόκειτο δηλαδή για μια γάγγραινα που με την αμέριστη υποστήριξη του κ. Γιαννόπουλου θεραπεύτηκε για πάντα! 
       Ο κ. Γιαννόπουλος λοιπόν, πέρα από εξαίρετος ηλεκτρολόγος μηχανικός, είναι ένας συνετός άνθρωπος που αφουγκράζεται τις αγωνίες του απλού πολίτη και δεν πουλάει φούμαρα για μεταξωτές κορδέλες. Δεν θα μπορούσα ωστόσο να παραλείψω ανθρώπους που βρίσκονται στο πλευρό του δημάρχου Γορτυνίας και συμβάλλουν αποφασιστικά και αυτοί στην προαγωγή μεγάλων έργων για τον τόπο μας. Άρα, αξίζουν συγχαρητήρια και εγκάρδιες ευχαριστίες στην Πρόεδρο του Δημοτικού Συμβουλίου κ. Ελένη Θανοπούλου, η οποία έκανε μεγάλη προσπάθεια για να επιτευχθεί η τσιμεντόστρωση του δρόμου Πέτα (Ριζοσπηλιά), κατανοώντας το πόσο επείγει αυτό το ζήτημα και δουλεύοντας αγόγγυστα προς αυτή την κατεύθυνση. Ανάλογα καταλυτικό ρόλο έπαιξε και ο εκπρόσωπος της Τοπικής Κοινότητας Ριζοσπηλιάς, κ. Θοδωρής Παναγόπουλος, ο οποίος όλο αυτό το διάστημα έκανε θετικές ενέργειες για να πραγματοποιηθεί όλη η ανωτέρω κατάσταση. Ανέλαβε δε την υποστήριξη του έργου στο δημοτικό συμβούλιο ενώ έτρεξε και για τεχνικές λεπτομέρειες. Κλείνοντας, με αφορμή τις επερχόμενες δημοτικές εκλογές, να ευχηθώ καλή επιτυχία στον κ.Γιαννόπουλο και τους άξιους συνεργάτες του, ώστε να επιτελέσουν ανάλογα μεγάλο έργο στην πατρίδα μας και τη νέα πενταετία!

Κατσούλης Αθανάσιος

Kαθηγητής Αγγλικών 
Εγγονός Αθανασίου Σπηλιόπουλου 
από Μπαρδάκι Γορτυνίας 



Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου